Forside ➤ Styrketræning ➤ Squat rack

Denne side er reklamefinansieret. 

Bedste squat rack: Se de 7 udvalgte squat racks

Tag din styrketræning til det næste niveau med den bedste squat rack. Med et squat rack i hjemmet er det muligt at lave squats, som er blandt de bedste øvelser der findes. Det er dog vigtigt at påpege, at et squat rack ikke kun bruges til squats, men også en lang række andre øvelser.

Hos fitnessboom.dk har vi samlet forskellige, gode bud på squat racks fra danske webshops, så du kan finde det bedste squat rack til dine behov.

Prismatch

60 dages returret

Levering: 1-2 hverdage

 

Masterfit 200 squat rack

1. Masterfit 200 Squat Rack

Bedst til prisen!

Mød den robuste Masterfit 200 Squat Rack, din ideelle træningsmakker til hjemmebrug. Med dimensioner på 122 cm i bredde og 112 cm i dybde tilbyder den stabilitet og effektiv pladsudnyttelse. Med 25 justeringshuller, der når en højde på 155 cm, sikrer den præcis tilpasning til optimal træningsudførelse. 

De 38 cm lange sikkerhedsarme giver tryghed under øvelser som squats og bænkpres. Og med 2 opbevaringsstifter til vægtskiver bagpå kan du hurtigt tilpasse vægten mellem sæt. 

Optimer din hjemmetræning med Masterfit 200 Squat Rack – nøglen til sikker og effektiv træning.

Pris: 2.299

2. American Barbell Half Rack

Bedst i test!

American Barbell producerer og leverer produkter af top-kvalitet til fitnesscentre i hele verden. Størstedelen af de mange produkter hos American Barbell bliver udviklet, produceret og testet i USA. 

Med mere end 90 års erfaring og udvikling giver American Barbell dig nogle af markedets bedste produkter. 

Med en konstruktion bygget op omkring 7,5*7,5 cm stål-stolper med en tykkelse 2,5 mm, får du her et Half Rack som er utroligt kraftigt og stabilt – så sikkerheden er i top…

Pris: 17.995 kr.

3. ProForm Mounted Wall Rack

ProForm Mounted Wall Rack er et ideelt squatstativ for dig, som vil have mange muligheder til din styrketræning på begrænset plads.

Vil du have et fitnessrum i garagen, hvor du stadigvæk kan parkere bilen, eller ønsker du maksimal benyttelse af ekstra værelset, hvor sengen alligevel ofte er gemt væk?
– Så er ProForm Mounted Wall Rack løsningen. Dens foldbare og holdbare arme svinges let ind, så stativet går fra at stikke 102 cm til 10 cm ud fra væggen. På den måde giver det plads til andre ting, når du er færdig med din træning.

Pris: 3.999 kr.    5.999 kr.

4. Inspire Squat Rack with safeties

Inspire Fitness Squat Rack w. safeties er et alsidigt squatrack. 

Placer en bænk under og man har også et bænkpresstativ.

Det er enormt kraftigt bygget og har flere muligheder for placering af stangen, samt justerbare sikkerhedsholdere for ekstra sikkerhed under din træning. 

OBS – vægtstang og vægtskiver medfølger ikke.

Pris: 6.495 kr.

5. ProForm Half Rack

Med ProForm Half Rack, er du sikret høj kvalitet og mindst ligeså høj sikkerhed. Det kraftige rack har en egenvægt på hele 78 kg. som giver en optimal stabilitet ved brug. 

Chin Up baren øverst, gør at brugerne foruden vægt-træning også kan bruge dette rack til kropshævninger. 

Spottere og holdere til vægtstangen justeres hurtigt og nemt til den ønskede højde. 

Dette rack kan bl.a. anvendes til bænkpres, squat og kropshævninger (max 136 kg).

Pris: 3.995 kr.    4.995 kr.

6. Masterfit Squatrack

MasterFit Squatstativ er til dig, der ønsker et kraftig og fleksibelt squatstativ til tung træning. 

Justerbar bredde 150-175 cm og højde 171 cm. 

Kan også bruges som dips-station, eller til bænkpres sammen med MasterFit weight bench. Opbevaring til vægt påmonteret. 

Vægt 30kg. Max belastning 360 kg.

Vægtstang og vægtskiver er ikke inkluderet i prisen.

Pris: 3.595 kr.

7. American Barbell Squat Stand

American Barbell producerer og leverer produkter af top-kvalitet til fitnesscentre i hele verden. 

Størstedelen af de mange produkter hos American Barbell bliver udviklet, produceret og testet i USA.

Med mere end 90 års erfaring og udvikling giver American Barbell dig nogle af markedets bedste produkter. American Barbell Squat Stativet er kompakt, og du sparer derfor meget plads i forhold til større løsninger. På trods af størrelsen, er det et meget kraftigt og stabilt squat stativ…

Pris: 8.495 kr.

Squat rack bedst i test

Masterfit 200 Squat Rack stråler klart og suverænt som den uundgåelige bedst i test-vinder i vores omfattende gennemgang af squat racks. Dets imponerende konstruktion, alsidighed og brugervenlighed har solidt positioneret det som det foretrukne valg for enhver, der stræber efter den ultimative styrketræningsoplevelse.

I vores nøje evaluering af squat racks var det indlysende, at Masterfit 200 Squat Rack ikke blot opfylder, men overgår forventningerne. Dette squat rack er konstrueret med fokus på holdbarhed og funktionalitet, hvilket giver en solid og stabil platform til en bred vifte af styrketræningsøvelser som squats, bænkpres og pull-ups. Det er ikke kun et squat rack; det er bedst i test.

Masterfit 200 Squat Rack er ikke kun bedst i test på grund af sin imponerende konstruktion, men også på grund af sin alsidighed. Med justerbare stativer, sikkerhedsstænger og mulighed for tilbehør som dip bars og landminer, tilbyder dette squat rack en omfattende træningsoplevelse til alle niveauer af fitness.

Vi gentager det gerne: Masterfit 200 Squat Rack er ikke bare et squat rack; det er bedst i test. Dets overlegne egenskaber, alsidighed og brugervenlighed gør det til det oplagte valg for enhver, der stræber efter den ultimative styrketræningsoplevelse derhjemme eller i fitnesscentret. Lad ikke dine træningsmål kompromitteres – vælg bedst i test. Vælg Masterfit 200 Squat Rack og oplev den markante forskel, der gør det til den suveræne bedst i test-vinder.

Hvad er et squat rack?

Et squat rack er først og fremmest en vigtig del af styrketræning. Det er et rektangulært stativ, der normalt er fremstillet af metal, hvor man kan løfte vægte fra jorden (dødløft) eller sætte dem i en position, hvor man kan lave squats. Squat racks er ofte udstyret med justerbare stolper til at tilpasse højden på stangen, så du kan ændre din træning efter behov.

Squat racks er en vigtig del af styrketræning, eftersom de giver dig mulighed for at løfte mere vægt end du normalt kan løfte på egen hånd. De er også ideelle til at lave øvelser som dødløft og military press. Du kan endda bruge nogle squat racks til at lave pull-ups og dips. Squat racks kan også bruges til at styrke din kernemuskulatur, da de fleste af øvelserne involverer at holde dig selv oprejst. Det bør dog kombineres med et vægtstangssæt. Du kan læse mere om vægtstangssæt her

Hvorfor skal du købe et squat rack?

Squat racks kan være en god investering, hvis du ønsker at forbedre din styrke og øge din muskelmasse. De er også gode til at hjælpe dig med at forberede dig til konkurrencer eller andre sportspræstationer. Squat racks kan give dig den ekstra udfordring du behøver, for at få de bedste resultater.

De er også en god investering, hvis du ønsker at undgå skader, eftersom du forebygger skader ved at styrke din krop.

Der er flere forskellige typer squat racks på markedet. Nogle af de mest populære typer er ”stålracks”. Stålracks er ofte dyrere end andre typer racks, men de fleste folk finder dem mere holdbare. Hvis du ønsker et solidt og holdbart rack, skal du altså overveje et stålrack.

En anden ting, du skal overveje, når du køber et squat rack, er, hvor meget plads det optager. Nogle squat racks kan fylde meget i et lille rum, mens andre er meget mindre. Overvej hvor meget plads du har til rådighed, inden du køber et squat rack.

Hvis du tror, at et squat rack er det rigtige for dig og din træning, skal du sørge for, at undersøge de forskellige typer og finde det, der passer bedst til dine behov. Træning er en afgørende del af ethvert fitnessprogram, og hvis du ønsker at gøre det rigtigt, skal du sikre dig, at du har de rigtige værktøjer.

Det er altså mange gode grunde til at købe et squat rack. Hvis du ønsker at forbedre din styrke og kondition, så er et squat rack det perfekte træningsredskab for dig.

Hvad koster et squat rack?

Det er meget forskelligt, hvad et squat rack koster, eftersom de afviger meget i kvalitet og egenskaber. Hvis du er helt ny indenfor træningsverdenen kan det bedst betale sig, at gå på udkig efter et godt tilbud. Hvis du omvendt har meget erfaring indenfor træning, og har været vant til de fede squat racks nede fra fitnesscentrene kan du med fordel overveje at købe de ”hardcore” squat racks.

Squat racks koster alt fra 2.000 kr. op til 20.000 kr., så derfor skal du gøre op med dig selv hvor mange penge du vil bruge på det inden du køber et. Hvis du vil går all-in kan du med fordel kigge på ”American Barbell Half Rack”, som vi har listet som nr. 3 på siden, og kåret som ”bedst i test”. 

Hvis du vil have et godt squat rack til et røverkøb bør du overveje ”ProForm Half Rack”, som står nr. 1 på vores liste ovenfor, som også er kåret som ”bedst til prisen”.

3 fordele ved at bruge squat racks:

Squat er en af de bedste øvelser for at opbygge muskelmasse. Dog bliver squat racks brugt til meget mere end ”bare” squats, og derfor er der flere grunde til du bør overveje at købe en. Vi har her på siden opstillet 3 fordele ved at bruge et squat rack, og disse fremgår nedenfor.

1. Kan bruges til mange øvelser

Det er ikke kun squats du kan lave på et squat rack – squat rack kan bruges til mange forskellige øvelser. Et af de største fordele ved et squat rack er dens alsidighed. Det kan bruges til mange forskellige øvelser, herunder:

  • Military press
  • Dødløft
  • Pull-ups og dips
  • Lunges
  • Flad bænkpres
  • Incline bænkpres (kræver justerbar træningsbænk)
  • Og meget mere!

Et squat rack er et alsidigt træningsredskab, der kan hjælpe dig med at nå dine fitnessmål hurtigere og mere effektivt. Hvis du ønsker at forbedre din styrke og kondition, så er et squat rack det perfekte træningsredskab for dig. Hvis du ønsker at bruge det til tunge løft bør du overveje, at anskaffe dig et fitnessgulv, for at passe på dit gulv. Læs mere om fitnessgulv her.

Hvis du leder efter et alsidigt træningsredskab, så er et squat rack lige noget for dig. Køb dit squat rack i dag, og tag skridtene mod at nå dine fitnessmål. Hvis du mangler inspiration til andre alsidige træningsredskaber kan du eventuelt prøve at læse om kabeltårne her.

Hvis du har brug for hjælp til at finde den perfekte squat rack til dine behov, kan du med fordel tjekke de squat racks vi har listet øverst på siden, som er nogle af de bedste på markedet fra danske forhandlere.

2. Justerbarhed

Et squat rack kan justeres i højden, og derfor kan alle bruge det, eftersom det blot skal tilpasses din højde. Dette er igen med til at gøre det utroligt alsidigt, eftersom du får mulighed for at indstille det til mange forskellige øvelse.

3. Effektiv måde at træne på

At blive stærkere er formentligt årsagen til, at du gerne vil købe et squat rack, og det er ikke uden grund. Et squat rack er en utrolig effektiv måde at træne på, eftersom man kan lave mange forskellige øvelser, og blot tilføje vægt til stangen i takt med at man bliver stærkere. På den måde udvikler man sig hele tiden.

Hvordan laver man den perfekte squat?

Squat er en af de vigtigste øvelser, du kan lave for at styrke dine ben og balder. Squatting hjælper også med at forbedre din kondition og udholdenhed.

Der er mange måder, du kan lave squats på, men vi vil give dig nogle tips til, hvordan du laver den perfekte squat.

Først og fremmest skal du sikre dig, at du har et godt greb om stangen, før du begynder at squatte. Sørg for, at afstanden mellem dine føder cirka er i skulderbredde. Derefter skal du sænke dig ned, så dine hofter er lige over dine ankler. Squatting handler om at bevæge hoften – ikke knæene.

Når du kommer ned i squat-positionen, skal du holde din ryg lige, og vippe frem på tæerne for at få mere stræk i benene. Squatting er en bevægelse, der kommer fra hoften, så husk at bevæge dig op og ned fra denne position.

Du skal også sørge for at trække vejret dybt, når du squatter. Dette vil hjælpe dig med at fylde lungerne og give dig den energi, du skal bruge til at lave øvelsen korrekt.

Husk også at holde din kropsposition i squat-positionen – squat er en bevægelse, der kræver balance, så hold dig oprejst gennem hele øvelsen.

Når du har lavet den perfekte squat, skal du huske at strække ud bagefter for at undgå muskelsmerter og for at fremme din restitution. Squatting er en effektiv øvelse for at styrke dine ben og bagdel, men det er også vigtigt at tage sig tid til at strække ud efter træning for at forhindre skader.

En squat er en fundamental øvelse, der bruges i mange forskellige typer af styrketræning. Squatten giver dig mulighed for at ramme alle de store muskelgrupper i benene på én gang, hvilket gør den til en effektiv øvelse for at forbedre styrke og udholdenhed. Squatten kan også bruges som en del af et vægttab, da træningen kan tilpasses således du får en høj kalorieforbrænding.

Ofte stillede spørgsmål om squat racks

Hvad er et squat rack?

Et squat rack er træningsudstyr, der typisk består af to stativer, hvor man kan sætte vægte på. Squat racks er normalt designet til at give dig mulighed for at lave squats med vægte, men de kan også bruges til mange andre øvelser.

Er et squat rack værd at købe?

Hvis du er til styrkeløft, vægtløftning eller bare ønsker at flytte nogle vægte, så ja, et squat rack er det værd. Det er sikkert og meget slidstærkt, og giver mulighed for at løfte tungt.

Hvor mange penge bør jeg bruge på et squat rack?

Dette kommer an på personlige præferencer. Nogle vælger at købe et squat rack til 6000 kr., mens andre laver deres eget. Vi anbefaler her på siden, at du køber det bedste du har råd til. Et squat rack er meget slidstærkt, og holder i mange år, og derfor er det en investering i din fysik de næste mange år.

Er billige squat racks usikre?

Ikke nødvendigvis. Squat racks er generelt blevet billigere de seneste år. Man skal huske på, at de billige squat racks stadig har en stålramme, og mange af dem kommer med ekstra tilbehør såsom pull up bars til trods for prisen. Et billigt squat rack betyder altså ikke nødvendigvis, at det er usikkert eller et ”dårligt” squat rack. Dog skal man huske, at de oftest er bedre og mere sikre jo dyrere de er.

Hvorfor skal jeg bruge et squat rack?

Squat racks giver dig mulighed for at lave squats med vægte, hvilket er en af de bedste øvelser, du kan lave for at styrke dine ben. De fleste squat racks vil også have andre redskaber koblet på, som du kan bruge til at udføre andre øvelser, såsom bicepscurls og tricepscurls.

Er der nogen fare forbundet med at bruge et squat rack?

Der er ingen fare forbundet med at bruge et squat rack, hvis du bruger det korrekt. Som med enhver form for træning, skal du altid sikre dig, at du har styr på din krop og ikke løfter for meget vægt, end du kan håndtere. Hvis du følger disse enkle råd, bør der ikke være nogen problemer.

Hvilket squat rack er det bedste for mig?

Det afhænger af dine behov og præferencer. Der er mange forskellige squat racks på markedet, så tag et kig omkring og se, hvilket der passer bedst til dig. Du kan også spørge en træner eller anden professionel i fitnessbranchen, hvis du er usikker.

Hvor meget vægt kan jeg løfte på et squat rack?

Det afhænger af typen af squat rack, du bruger. Nogle har en begrænset vægtkapacitet, mens andre ikke har nogen begrænsninger. Sørg for at tjekke specifikationerne for dit squat rack, før du begynder at løfte vægt.

Hvor sikkert er et squat rack?

Et squat rack er generelt meget sikkert, men det er altid en god idé at følge de anbefalede sikkerhedsforanstaltninger. Sørg for at have nogen til at holde øje med dig, når du løfter vægt, og brug altid beskyttelsesudstyr som f.eks. wrist wraps.

Kan jeg bruge et squat rack til andre øvelser end squats?

Ja, du kan faktisk bruge det til mange forskellige øvelser. Squat racks er ofte udstyret med en række forskellige værktøjer og muligheder, som gør dem velegnede til en lang række øvelser. Prøv at eksperimentere med dit squat rack for at se, hvilke andre øvelser du kan lave.

Hvilket udstyr skal jeg bruge til at kunne lave squats i et squat rack?

Det eneste udstyr, du virkelig behøver, er noget vægt i form af vægtplader og en stang - og selvfølgelig et squat rack.

Hvor ofte skal jeg øve squats?

Der er ikke noget helt korrekt svar på dette spørgsmål, da det afhænger af en række forskellige faktorer som din alder, dit erfaringsniveau og selvfølgelig også hvilket mål du gerne vil opnå med din squat-træning. Hvis du f.eks. er en ældre person, der ønsker at holde sig i god form og styrke dine benmuskler, kan det være rigeligt at øve squats en eller to gange om ugen. Hvis du derimod er en ung atlet, der ønsker at forbedre din ydeevne og styrke på squat-øvelsen, kan det være nødvendigt at øve lidt oftere - måske fire eller fem gange om ugen.

Hvor meget vægt skal jeg bruge til min squat-træning?

Dette afhænger igen af en række forskellige faktorer, men den generelle anbefaling er at starte med en let vægt, så du kan lære øvelsen at kende og finde ud af, hvor meget vægt du rent faktisk kan løfte. Når du føler dig tryg ved øvelsen, kan du begynde at øge belastningen gradvist.

Kilder:

  • https://www.garagegymreviews.com/best-squat-racks

 Relaterede artikler

Om fitnessboom.dk

Hos fitnessboom.dk kan du finde information om forskellige produkter indenfor styrketræning og motion, og derved få hjælp til at vælge de produkter, som dækker dine behov.

Sitemap

Kontaktoplysninger

Mail: frederik.affiliate@hotmail.com

Adresse: Jyllandsgade 16, 1. 8 9000 Aalborg

CVR: 43275690