Forside ➤ Sundhed ➤ Massageprodukter ➤ Recovery boots

Denne side er reklamefinansieret. 

Bedste recovery boots: Se de 5 udvalgte recovery boots

Med de bedste recovery boots restituerer du hurtigere dine benmuskler. De smarte massagestøvler strækker sig fra din fod og op til lysken, og massere dine ømme benmuskler efter træning. Recovery boots kan med fordel bruges, hvis du ønsker at reducere hvileperioderne mellem dine træninger. Dette skyldes blandt andet, at recovery boots øger blodgennemstrømningen i benene.

Hos fitnessboom.dk har vi samlet forskellige, gode bud på recovery boots fra danske webshops, så du kan finde de bedste recovery boots, som dækker dine behov.

Prismatch

10 dages gratis prøveperiode

Gratis fragt

 

RECOVERY BOOTS K6 STATIONÆR

1. RECOVERY BOOTS K6 STATIONÆR

Pro K6 er velegnet til massageprogrammer, eftersom den har 3 kamre omkring lårene, 2 kamre omkring læggen og 1 kammer til foden. Med denne model får du altså en høj fleksibilitet i forhold til antallet af kamre, som kan slås til og fra.

Den høje fleksibilitet er specielt god i forhold til skader, eftersom det muliggøre at isolere massagen omkring det man ønsker massage. Behandlingen er afslappende og behagelig, og helt uden bivirkninger og risiko.

Recovery Boots Pro K6 er særligt god til dig, som ønsker at få lymfedrænage og lindrende massage.

Pris: 3.999 kr.

2. RECOVERY BOOTS K8 BATTERY

Ultima K8 Battery er topmodellen indenfor recovery boots. Et helt sæt med taske og boots vejer 25% mindre end de stationære modeller. Derudover er dette produkt 41% mindre end de stationære modeller.

Recovery Boots K8 Battery har ligeledes bluetooth. For at benytte dette henter du en gratis app, og på den måde kan du styre behandlingen fra din telefon. Med Ultima K8 Battery får du et kompakt design og en kompressor som er opgraderet i forhold til de stationære modeller.

Denne model indeholder hele 8 kamre, og er velegnet til både massage og restitution. Massagen er meget dybdegående, eftersom kamrene er små, og kan derfor arbejde sig længere ind i dine muskler.

Pris: 5.999 kr.

3. RECOVERY BOOTS K8 STATIONÆR

Denne model indeholder hele 8 kamre, og er velegnet til både massage og restitution. Massagen er meget dybdegående, eftersom kamrene er små, og kan derfor arbejde sig længere ind i dine muskler.

Denne recovery boot har 4 kamre til lårene, 3 kamre til læggen og 1 kammer til foden. De mange kamre øger fleksibiliteten, eftersom de enkelte kamre kan slås til eller fra. Den høje fleksibilitet er specielt god i forhold til skader, eftersom det muliggøre at isolere massagen omkring det man ønsker der skal masseres. Behandlingen er afslappende og behagelig, og helt uden bivirkninger og risiko.

Denne model af recovery boots stopper ved lysken.

Pris: 4.799 kr.

4. RECOVERY BOOTS K4 STATIONÆR

Denne recovery boot med 4 kamre anvedes hovedsageligt til lymfedrænage. Denne recovery boot har den mindste fleksibilitet, eftersom der kun er 4 kamre de kan slås til og fra. 

Med denne recovery boot får du value for money. Når du har støvlerne på presser de venøsevæske tilbage ved hjælp af kompression, og dette er med til at øge blodgennemstrømningen, og dermed også næringsstoffer og ilt omkring musklerne.

Disse recovery boots er med til at genopbygge beskadiget væv, og dermed fremme din restitution. Behandlingen med disse kompressionsstøvler er afslappende og behagelig, og helt uden bivirkninger og risiko.

Pris: 3.499 kr.

5. RECOVERY BOOTS K6 BATTERY

Denne version er transportabel, eftersom den har batteri, og derfor kan du have den med rundt uden at være afhængig af en stikkontakt. Disse recovery boots vejer kun lidt over 1 kilo, og derfor er det nemt at have dem med rundt til løb, stævne, kamp, træning eller andet.

Med dette produkt kan du tilpasse behandlingen præcis som du ønsker den, eftersom du får hele 6 kamre. Med dette produkt bliver du hurtigt klar til næste træningspas, eftersom din utrættelige personlige massør gør arbejdet for dig.

Denne model af recovery boots stopper ved lysken.

Pris: 3.975 kr.    5.299 kr.

Hvad er recovery boots?

Ved hjælp af luftkamre pulserer støvlerne og bruger kompression til at give dine ben og fødder en massage, hvilket fremmer blodgennemstrømningen og hjælper dig med at restituere efter en anstrengende træning.

Målet er at restituere hurtigere, føle dig mindre øm og hjælpe dig med at præstere bedre under din næste træning.

5 faktorer du bør overveje inden du køber recovery boots

Rasmus Lauge recovery boots

1. Størrelse

Recovery boots kommer i forskellige størrelser, og det er vigtigt at finde en størrelse, som passer til dine ben. En recovery boot som er for stor kan ikke massere dybt nok, mens en recovery boot, som er for lille kan føles meget ubehagelig. Du bør benytte størrelsesguiden, så du sikrer dig, at du får det optimale ud af dine recovery boots.

2. Justerbarhed

De bedste recovery boots lader dig vælge trykniveauet, mens andre endda giver dig mulighed for at isolere massagen. Du bør derfor vælge en recovery boot, som kan justeres på forskellige måder.

3. Lyd

En af de største fordele ved recovery boots er, at du kan restituere, mens du laver andre ting som f.eks. at se tv. Det kan dog være svært at udføre disse andre aktiviteter, hvis kompressionsstøvlernes luftpumpe larmer meget. Af denne grund har vi forsøgt at finde støvler med de mest støjsvage luftenheder.

4. Rengøring

Fordi recovery boots kan blive varme og er beregnet til at blive brugt efter træning, er de tilbøjelige til at blive svedige. Du bør derfor købe et par, der kan foldes ud og let rengøres mellem brug.

5. Stationær eller batteri?

Sidst men ikke mindst bør du overveje, om du helst vil have en recovery boot med batteri eller ej. En recovery boot med batteri er typisk lidt dyre end en stationær recovery boot, men omvendt er du heller ikke afhængig af en stikkontakt under brug. Du bør derfor gøre op med dig selv, om din støvle skal være på batteri eller ej.

Hvordan virker recovery boots?

Før vi kan forklare hvordan recovery boots virker, er vi nødt til at forklare hvordan de er lavet. Recovery boots består at et bestemt antal kamre, afhængigt af hvilke du køber, og disse kan trække sig sammen, og derved skabe et tryk på dit ben. Når du bruger recovery boots får du kompressionsterapi, hvilket er når trykket øges om dit ben.

Kompressionsterapi kan bruges til mange forskellige slags skader eller udfordringer, herunder gigt, væskeophobning, uro i benene, dårlig blodcirkulation, lymfødem og ømme muskler.

Når du er øm i dine muskler efter træning skyldes det, at du har trænet hårdt, og derved ødelagt dele af dit muskelvæv gennem mikroskopiske revner. Udover dette ophober der sig en masse væske ved affaldsstoffer omkring benet. Kroppen sørger selv for at komme af med dette væske og hele muskelvævet, men det kan tage lang tid, og det er her recovery boots kommer ind i billedet. Recovery boots kan nemlig fremme denne proces, og gøre den kortere. Dette er specielt til gavn for folk som dyrker hård og krævende sport. Eksempler på dette kan være triatlon, cykelløb, maraton og crossfit. Ved disse sportsgrene bliver musklerne særligt presset, og der ophober sig hurtigt væske omkring musklerne, og derfor kan recovery boots være vigtig for mange mennesker.

Hele formålet med recovery boots er altså at restituere hurtigere gennem kompression fra de mange kamre, som recovery boots indeholder. Kompressionen gør nemlig, at den væske som ophober sig tvinges væk. Det der egentlig sker, hvis man skal forklare det fuldstændig efter bogen, er at kompressionen får de kardiovaskulære og lymfatiske systemer til at gøre processen hurtigere i forhold til at fjerne metabolisk affald, som er beregnet til at få mælkesyren ud af musklerne.

Hvis du gerne vil vide mere om videnskaben bag Optima Sports recovery boots kan du læse mere her.

Hvordan anvender man recovery boots?

Recovery boots kan bruges af alle, eftersom de er meget nemme at anvende. Recovery boots er udformet som et par bukser med to separate bukseben. Tag et bukseben på hver ben og luk dem med lynlåsen. Når du har taget dine recovery boots på forbindes de til kompressionsmaskinen gennem en ledning, og herefter vælges det program som man ønsker. Man kan eksempelvis vælge programmer såsom almindelig drænage, kombinationsprogram eller massage. 

Det er også muligt selv at justere, om nogle af kamrene skal være slukket. Hvis du eksempelvis har en skade, som du gerne vil skåne, så kan du justere kamrene, og eventuelt skulle kamre omkring det skadede område. I forhold til at indstille tiden kan man må nogle recovery boots indstille tiden manuelt, mens andre er forudbestemte i forhold til det program man har valgt.

Når kompressionen kører er det hverken ubehageligt eller smertefuldt, og du kan uden problemer slappe af og læse eller eller se en serie mens du restituerer. Det er derfor vigtigt at understrege, at såfremt det skulle gøre ondt bør du stoppe behandlingen med det samme, da det ikke skal gøre ondt.

Hvorfor skal du bruge recovery boots?

Det bedste argument for, at du skal anvende recovery boots er for at restituere hurtigere. Når du restituerer hurtigere kan du hurtigere vende tilbage til din sport. Derudover kan det også være en behagelig måde at forkæle sig selv på efter træning, da mange synes det er dediceret afslappende og rart at bruge dem.

Du bør dog også vide, at recovery boots ikke er for alle. De er for dig, som ofte træner hårdt. Hvis du ofte har væskefyldte og tunge ben kan du med fordel overveje at købe recovery boots, eller hvis du synes det tager lang tid at restituere mellem dine træningspas. Som før nævnt synes mange det er behageligt at bruge recovery boots, specielt hvis du sætter dem til programmet “massage”. På den måde får du afhjulpet din muskelømhed mens du bliver forkælet. Det er sjælent at recovery boots fjerne muskelømhed fuldstændig, men de hjælper rigtig meget. De kan specielt være gode, hvis du lider af DOMS (delayed onset muscle soreness) efter træning.

Hvornår er et mest optimalt at bruge recovery boots?

Det kan måske lyde åbenlyst, men du skal bruge recovery boots når du har behov for det. Recovery boots er beregnet til at blive brugt efter træning, når du har væskefyldte, tunge og ømme ben. Du behøver nødvendigvis ikke bruge dem lige efter træning. Du kan eventuelt vente lidt og se, om du har behov for at bruge det, afhængigt af hvordan din krop reagerer på din træning. Du bør kun anvende dem, når du har haft en krævende og virkelig hård træning. De er eksempelvis perfekte til at fremme restitution efter et maraton, eller efter at have dyrket crossfit.

Det er ikke meningen, at du skal bruge dem i flere timer af gangen, eftersom de kan give dig hvad der svarer til 24-48 timers restitution på blot 30 minutters brug.

Før og efter træning samt ved genoptræning

Når man anvender recovery boots efter træning anbefales det, at de først bruges i cirka 30 minutter til kompression efterfulgt af et kort massageprogram, afhængigt af hvor hårdt du har trænet.

Du kan også bruge dine recovery boots før træning, hvilket mange også gør. De fleste bruger dem til at varme benene op, hvilket gøres ved at bruge et kort massageprogram.

Når du skal genoptræne skal du være meget påpasselig med, hvordan du bruger dine recovery boots. Du bør altid konsultere med din læge eller fysioterapeut i forhold til hvad der er bedst til din genoptræning, og det er nødvendigvis ikke recovery boots. Hvis du lige er blevet opereret kan du med fordel deaktivere ét eller flere af kamrene omkring det skadesramte område, eller benytte et lavere tryk. Det er vigtigt, at dine recovery boots ikke gør mere skade end gavn!

Recovery boots – hvilken størrelse?

Den størrelse recovery boot du skal have afhænger af, hvor høj du er. Helt præcist skal du vælge recovery boots ud fra længden på dine ben, eftersom det er der de skal sidde. Når det kommer til recovery boots er der som udgangspunkt tre forskellige størrelser:

  • Standard
  • Lang
  • Ekstra lang

En standard recovery boot passer til en benlængde på 50 til 70 cm, hvilket svarer til en højde på 160 til 175 cm. En lang recovery boot passer til en benlængde på 75 til 85 centimeter, hvilket cirka svarer til en højde på 175 til 185 cm. En ekstra lang recovery boot passer til en benlængde på 90 til 110 cm, hvilket svarer til en højde på 185 til 200 cm. Hvis det er muligt bør du altid gå efter at måle længden på dine ben, i stedet for at gå ud fra din samlede højde. På den måde er du mest sikker på at få en recovery boot som passer perfekt. For at måle dette skal du måle fra din ankel (toppen af foden) til skridtet. Skulle du være uheldig og ligge mellem to størrelser anbefales det, at du vælger den store størrelse.

Hvor lang tid skal man bruge recovery boots?

Det er svært at svare på, hvor lang tid du skal bruge dine recovery boots, eftersom det afhænger af en masse forskellige faktorer. Først og fremmest afhænger det af, hvor hårdt du har trænet, og derved hvor meget du har brug for dem. Din kondition er også afgørende for, hvor længe du skal anvende dine recovery boots, samt hvor meget dine ben er syret til. Det kommer også an på, om du ønsker lymfedrænage, massage eller ren og skær restitution.

Heldigvis kommer recovery boots med en masse forudbestemte programmer, som kan hjælpe dig med at afgøre, hvor lang tid du skal benytte dine recovery boots. Det vigtigste er, at du skal lytte til din krop når du bruger dine recovery boots. Det må ikke gøre ondt at bruge dem, og hvis det gør, så skal du stoppe med det samme. Alternativt skal du lade kroppen vende sig til kompressionen ved at starte med et lavere tryk, hvis du føler ubehag ved et højt tryk.

For det meste er den maksimale brugstid for recovery boots 90 minutter. Det bliver dog oftest påpeget af producenterne, at 30 minutters kompression svarer til 48 timers restitution, hvorfor det for langt de fleste er nok. Du kan dog også nøjes med et par minutter hvis du ønsker en let behandling.

Forskel på antal kamre

Der er stor forskel på hvor effektive recovery boots er, da det afhænger af hvor mange kamre de har. Jo flere kamre de har, jo mere dybdegående vil massagen være. Lad os prøve og tage et kig på hvad den reelle forskel er på henholdsvis 4, 6 og 8 kamre i forhold til recovery boots.

Recovery boots, eller kompressionsstøvler som de også bliver kaldt, fordeler trykket ud gennem kamrene. Derfor er antallet af kamre afgørende for, hvor effektiv behandlingen er. Hvis du vælger en recovery boot med 8 kamre får du alt andet en større dækningsgrad af kompressionspres. Hvis du omvendt vælger enten 4 eller 6 kamre vil der være steder på benet, som ikke bliver dækket lige så nøjagtigt som ved 8 kamre.

8 kamre er det bedste du kan få til recovery boots, hvilket også afspejler sig i prisen, eftersom den er dyrere end recovery boot med 6 kamre, som er dyrere end recovery boot med 4 kamre. Modellerne med 8 kamre har typisk også flere indstillingsprogrammer til behandlingen, hvilket ligeledes er en fordel.

Derfor er det store spørgsmål, om det kan betale sig at købe recovery boots med 4 kamre? Det kommer an på dine behov, og hvor god en kompressionsbehandling du ønsker.

Fortsat i tvivl om hvor mange kamre du skal vælge?

Hvis du fortsat er i tvivl om, hvor mange kamre du skal vælge til din recovery boot, så kan du med fordel se videoen nedenfor, hvor Optima Sport forklare mere om de forskellige kamre.

Video hentet fra youtube af Optima Sport

Vigtige overvejelser inden du køber recovery boots

Recovery boots er en af de vigtigste træningsredskaber, som kan hjælpe dig med at nå dine træningsmål, og derfor er det vigtigt, at gøre sig nogle overvejelser, inden du køber. Det kan være svært at afgøre, hvilken model man skal vælge, og derfor bør du som minimum stille dig disse tre spørgsmål:

Hvor mange penge vil du bruge?

Først og fremmest bør du overveje, hvad dit budget er, altså hvor mange penge du vil bruge. Årsagen til dette er, at de ikke er helt billige, men er dog en god investering i din krop. Hvis dit budget er meget stramt kan du med fordel overveje at købe en stationær udgave, da de er lidt billigere end dem med batteri.

Hvor stort er behovet?

Udover budgettet bør du overveje hvor stort de behov er. Hvis du behov er stort og du gerne vil have mange indstillingsmuligheder på dine recovery boots bør du gå efter nogle med 8 kamre. Hvis dit behov ikke er særligt stort bør du omvendt gå efter et par med 4 kamre.

Hvor avancerede skal de være?

Som tidligere nævnt kan recovery boots blive brugt til mange forskellige ting, og derfor bør du gøre op med dig selv hvad dine recovery boots skal kunne. De fleste bruger dem til drænage af væske. Hvis du blot skal bruge dem til dette kan du med fordel overveje at vælge en basismodel (4 kamre). Ønsker du dog at have mulighed for at styre trykket og andre avancerede funktioner bør du overveje at købe en af topmodellerne (8 kamre).

Ofte stillede spørgsmål om recovery boots

Hvad er recovery boots?

Recovery boots er kompressionsbukser, som hjælper dig med at restituere hurtigere. Det gør de gennem kompression, som afhjælper muskelømhed og væskeophobning efter træning. Trykket, som kommer fra kompressionen, tvinger lymfevæsken ud i kroppen og væk fra benene. På den måde aftager ømheden i benene. Recovery boots anvender samme teknikker som ved kompressionsterapi, også selvom recovery boots ikke er certificeret som medicinsk behandling.

Hvilke faktorer bør du overveje inden du køber recovery boots?

Først og fremmest skal du gøre op med dig selv, hvor stort dit behov er, altså hvor ofte du har brug for at bruge recovery boots, hvor stort dit budget er og hvor avancerede de skal være (antal kamre og antal programmer.

Hvilken størrelse recovery boots skal jeg vælge?

Dette afhænger af din højde, mere præcist længden på dine ben. Her bør du følge producentens anvisninger, som har angivet hvilken størrelse du skal købe afhængigt af længden på dine ben.

Hvor lang tid skal man anvende recovery boots af gange?

Det er meget forskelligt, alt efter hvor hårdt du har trænet, hvor meget tryk du har sat på og virkningen af dine recovery boots. Den anbefalede brugstid står typisk angivet fra producentens side, så du har noget at gå ud fra. Det er dog vigtigt, at det ikke er ubehageligt at bruge recovery boots. Hvis det er det, så bør du straks stoppe behandling, da dette ikke er meningen. Du bør derfor lytte til din krop når du bruger recovery boots. Normalt er den maksimale brugstid for de fleste recovery boots på 90 minutter.

Hvad koster recovery boots?

Dette er meget forskelligt, afhængigt af hvor mange kamre du ønsker til dine recovery boots. Prisen er typisk mellem 3500-6000 kr., hvor dem omkring 3500 kr. har 4 kamre, og dem til omkring 6000 kr. har 8 kamre. Det kommer også an på, om du ønsker et par batteridrevne recovery boots, eller om de blot skal være stationære. De batteridrevne er dyrere end de stationære, da du kan lade dem op og have dem med på farten.

Derfor er restitution vigtigt

Restitution er en utrolig vigtig del af en træningsrutine. At restituere betyder at kroppen får tid til at komme sig efter træning, så den er klar til at yde igen. Hvis man ikke restituerer ordentligt, kan man risikere at få overbelastningsskader eller blive træt og uoplagt. Derfor er det vigtigt, at restitutionen er en del af træningsrutinen.

En måde at restituere på er ved at lade kroppen hvile. Dette kan gøres ved at tage et varmt bad eller bruge recovery boots. Kroppen vil også have brug for noget tid til at fordøje træningen, så det er vigtigt at spise et ordentligt måltid efter træning.

En anden vigtig del af restitutionen er søvn. Dette er den tid, hvor kroppen virkelig kan komme sig efter træning og reparere de skader, der er blevet påført under træningen. Sørg for at få nok søvn, og du vil se en stor forskel i din træning.

Restitution er en vigtig del af træningen, og der er mange måder, du kan gøre det på. Find den metode, der virker bedst for dig, så du kan få mest muligt ud af din træning.

Ofte stillede spørgsmål om restitution

 

Hvorfor er restitution vigtigt?

Restitution er en utrolig vigtig del af træningen. At restituere betyder at kroppen får tid til at komme sig efter træning, så den er klar til at yde igen. Hvis man ikke restituerer ordentligt, kan man risikere at få overbelastningsskader eller blive træt og uoplagt. Derfor er det vigtigt, at restitutionen er en del af træningsrutinen.

Hvordan kan jeg restituere?

En måde at restituere på er ved at lade kroppen hvile. Dette kan gøres ved at tage et varmt bad eller bruge recovery boots. Kroppen vil også have brug for noget tid til at fordøje træningen, så det er vigtigt at spise et ordentligt måltid efter træning. En anden vigtig del af restitutionen er søvn. Dette er den tid, hvor kroppen virkelig kan komme sig efter træning og reparere de skader, der er blevet påført under træningen. Sørg for at få nok søvn, og du vil se en stor forskel i din træning.

Hvor meget restitution skal jeg have?

Det afhænger af træningsniveauet. Hvis du træner hårdt, skal du restituere mere end hvis du træner let. Det er også vigtigt at lytte til din krop. Hvis du føler dig træt eller uoplagt, kan det være et tegn på, at du trænger til mere restitution.

Hvor ofte skal jeg restituere?

Restitution bør være en del af din træningsrutine, men hvor ofte du restituerer afhænger af træningsniveauet og hvordan du har det. Hvis du føler dig træt eller uoplagt, kan det være et tegn på at du trænger til mere restitution.

Er der nogen risici ved ikke at restituere ordentligt?

Hvis man ikke restituerer ordentligt, kan man risikere at få overbelastningsskader eller blive træt og uoplagt. Derfor er det vigtigt, at restitutionen er en del af træningsrutinen.

Kilder

  • https://www.rollingstone.com/product-recommendations/lifestyle/best-compression-boots-1218954/

     

 Relaterede artikler

Om fitnessboom.dk

Hos fitnessboom.dk kan du finde information om forskellige produkter indenfor styrketræning og motion, og derved få hjælp til at vælge de produkter, som dækker dine behov.

Sitemap

Kontaktoplysninger

Mail: frederik.affiliate@hotmail.com

Adresse: Jyllandsgade 16, 1. 8 9000 Aalborg

CVR: 43275690