Sponsoreret indlæg

Guide: Det bedste hjemmetræning udstyr til dit home gym

Home gym

Hjemmetræning har aldrig været mere populært end det er i dag. Folk bliver mere og mere opmærksomme på deres sundhed og trivsel, og flere end nogensinde før, er begyndt at træne regelmæssigt for at holde sig i form. Mange ønsker dertil at træne derhjemme. Er du en af dem, skal du naturligvis have fundet det bedste hjemmetræning udstyr.

Hvis du har besluttet dig for at investere i hjemmetræning udstyr til dit home gym, så er du kommet til det rigtige sted. I denne artikel vil vi guide dig igennem nogle af de mest essentielle typer af træningsudstyr til hjemmet der er, og hjælpe dig med at vælge det bedste udstyr til dit home gym.

Tjek også gerne forskellige hjemmetræning udstyr bedst i test, for at sikre dig, at du træffer det helt rigtige valg, inden du investerer i nyt udstyr.

Træningsbænk med vægtstang

En træningsbænk med en vægtstang er en af de mest populære typer af træningsudstyr til hjemmet, og er essentielt i ethvert godt home gym. En træningsbænk giver dig mulighed for at udføre en lang række øvelser – her i blandt bænkpres, flyes, skull crushers og mange flere. Invester gerne i en træningsbænk med vægtstang i god kvalitet med mange vægtskiver til. På den måde sikrer du dig, at du kan bruge den i mange år frem, og kan samtidig let tilpasses dit niveau og træningsmål, som du bliver stærkere og mere øvet.

Når du skal vælge en træningsbænk med vægtstang, bør du overveje følgende faktorer:

 • Vægtkapacitet: Sørg for at din bænk kan bære den mængde vægt, du planlægger at træne med.
 • Justerbarhed: Jo mere justerbar bænken er, jo flere øvelser kan du udføre på den.
 • Stabilitet: Sørg for at din bænk er stabil og ikke vipper eller bevæger sig under træning.
 • Pris: Træningsbænke med vægtstang fås i mange forskellige prisklasser. Mens du naturligvis skal vælge en som passer til dit budget, så pas også på, at den ikke bliver for billig, da de billigste kan være at tvivlsom kvalitet.

Justerbare håndvægte

Justerbare håndvægte er en af de mest alsidige og pladsbesparende træningsredskaber, du kan købe til dit home gym. De er nemme at opbevare og kan justeres til forskellige vægte, så du kan udføre en bred vifte af øvelser og træne forskellige muskelgrupper.

Husk at overveje følgende faktorer når du researcher hvilke justerbare håndvægte som passer til dig:

 • Vægt: Sørg for at dine håndvægte kan justeres til de vægte, du har brug for til dine træningsøvelser.
 • Nem justering: Vælg en model, der er nem at justere mellem forskellige vægte.
 • Greb: Vælg en model med et godt og sikkert greb.

Kettlebells

Kettlebells er en super form for hjemmetræning udstyr. De kan bruges til at udføre øvelser, der styrker både din styrke og din kardiovaskulære sundhed. De er også meget pladsbesparende og kan nemt opbevares på meget lidt plads i dit home gym.

Overvej følgende faktorer når du skal købe kettlebells:

 • Vægt: Vælg kettlebells, der passer til dit træningsniveau og træningsmål. Kettlebells fås fra helt ned til 2kg og op til 32 kg (kan dog også fås større nogle steder).
 • Materiale: Kettlebells er ofte lavet af støbejern eller stål. Vælg det materiale, du foretrækker og som passer til dit budget. Vælg gerne vinyl eller gummibelægning, for at beskytte dit gulv.
 • Greb: Vælg kettlebells med et godt og sikkert greb. Dette er særligt vigtigt, hvis du planlægger at bruge dem til kettlebell swings.
 • Form: Kettlebells kommer i forskellige former, vælg en form, der passer til den øvelse, du ønsker at udføre. Den mest almindelige form er rund, hvilket kan bruges til de fleste almindelige kettlebell øvelser.

Pull up bar

Enhver som er seriøs med deres træning, bør have en pull up bar som del af deres hjemmetræning udstyr. Du kan få pull up bars som er rigtig nemme at montere – både til dørkarm og væg. Med den kan du udføre øvelser som pull ups og chin ups, som styrker dine ryg-, biceps- og skuldermuskler.

Når du vælger en pull up bar, børn du overveje følgende faktorer:

 • Montering: Sørg for at vælge en pull up bar, der kan monteres som du ønsker. En til dørkarm kan nemt sættes op og fjernes når den ikke er i brug, mens en vægmonteret er en stationær pull up bar som kræver sig egen faste plads.
 • Vægtkapacitet: Sørg for at din pull up bar er stærk nok til at bære dig, i forhold til din vægt.
 • Greb: Vælg en model med et godt og sikkert greb. Et godt greb er alfa omega når vi snakker gode pull up bars.

Airbike

Airbiken er en revolution indenfor motionscykler! Det er en form for træningsmaskine, der kombinerer en cykel og en romaskine. Det betyder, at du træner både over- og underkrop ved at bruge den. Super praktisk form for hjemmetræning udstyr til dig der ønsker pladsbesparende og praktisk træningsudstyr.

Den måde airbikes fungerer på er super smart. De har et stort ventilatorhjul, som skaber modstand når du cykler. Jo hurtigere du cykler, jo mere modstand skabes der. De er en fantastisk måde at forbedre din kondition og styrke både ben, arme og core på.

Husk at overveje følgende når du leder efter den rette airbike:

 • Modstand: Vælg en model, der giver dig den rette modstand til dit træningsniveau. De fleste kan dog justeres.
 • Skærm: Vælg en model med en god skærm, der viser vigtige træningsdata som tid, distance og kalorieforbrug.
 • Pris: Airbikes fås i en bred vifte af prisklasser. Vælg gerne en som er i god kvalitet – her er det bedre at betale lidt ekstra, og så sikre dig, at den kan holde i mange år.

Er du klar til at opgradere dit hjemmetræning udstyr?

At investere i det rigtige hjemmetræning udstyr kan være en god måde at holde sig i form og træne regelmæssigt. Særligt for dig som ønsker at spare tid og penge. Når du træner hjemme skal du nemlig hverken betale månedligt abonnement til træningscenteret eller bruge tid på at køre frem og tilbage.

Du kan sagtens udføre en bred vifte af øvelser og træne forskellige muskelgrupper med det rette hjemmetræning udstyr. Som vi har været inde på i guiden her, er nogle af de mest essentielle typer træningsudsyr en træningsbænk med vægtstang, justerbare håndvægte, kettlebells, pull up bar og airbik. Overvej også dine træningsmål og budget, når du vælger dit udstyr, og sørg for at vælge udstyr, der passer til dine behov og træningsniveau.

Husk også på, at det er vigtigt at træne sikkert og korrekt, når du bruger dit hjemmetræning udstyr. Er du helt ny i gamet, så overvej at tage et par træningstimer med en personlig træner først, for at lære at lave de forskellige øvelser korrekt.

Vi håber, at du med denne guide har fået blod på tanden, og motivation til at opgradere dig hjemmetræning udstyr!

Om fitnessboom.dk

Hos fitnessboom.dk kan du finde information om forskellige produkter indenfor styrketræning og motion, og derved få hjælp til at vælge de produkter, som dækker dine behov.

Sitemap

Kontaktoplysninger

Mail: frederik.affiliate@hotmail.com

Adresse: Jyllandsgade 16, 1. 8 9000 Aalborg

CVR: 43275690