Forside ➤ Styrketræning ➤ Vægtstangssæt

Denne side er reklamefinansieret. 

Bedste vægtstangssæt: Se de 8 udvalgte vægtstangssæt

Et vægtstangssæt er essentielt for dit hjemmefitness, eftersom du har mulighed for at træne hele kroppen med det. Et vægtstangssæt består af en vægtstang samt vægtskiver, og kan bruges af alle – både øvede og nybegyndere, eftersom det er let at bruge.

Hos fitnessboom.dk har vi samlet forskellige, gode bud på vægtstangssæt fra danske webshops, så du kan finde det bedste vægtstangssæt til dine behov.

Prismatch

 365 dages returret

Levering: 1-2 hverdage

1. Odin PRO TPU OL Vægtsæt 128kg

Bedst i test!

Dette vægtsæt fra Odin er robust og lækkert, og vejer 128 kg. Dette er det perfekte vægtstangssæt til dit hjemmefitness. TPU-vægtskiverne som følger med er meget kraftfulde i høj kvalitet. Jernringen i midten er råstfri, hvilket gør at vægtskiverne går nemt af og på vægtstangen. Stangen er 220 cm lang og vejer 20 kg. Der medfølger følgende TPU-vægtskiver:

2 x 1,25 kg, 2 x 2,5 kg, 2 x 5 kg, 2 x 10 kg, 2 x 15 kg, 2 x 20 kg

Pris: 4.979 kr.    8467 kr.

2. Odin Olympic Vægtstang 35 kg

Med dette vægtstangssæt fra Odin får du en pakke af både vægtstang og skiver til en god pris. Stangen er 180 cm lang, og har en diameter på 50 mm.

Sættet indeholder følgende:

  • 1 x Odin Olympic Vægtstang 180cm, 50mm
  • 2 x Odin Olympic Bumper Vægtskive 10kg
  • 1 x Odin OL 50mm JawLock Lås (2 stk)

Pris: 1.788 kr.

3. Odin Curl Vægtstangssæt 57kg

Hvis du gerne vil have en god og effektiv træning derhjemme er du sikret med dette sæt. Med dette vægtstangssæt har du alt hvad du skal bruge for at træne overkroppen. Sættet vejer samlet set 57 kg, og der medfølger:

  • 1 x 120 cm curlstang af kraftig stål, 50 mm diameter
  •  4 x Odin Vægtskive m. Håndtag 1,25kg 
  • 6 x Odin Vægtskive m. Håndtag 2,5kg 
  • 6 x Odin Vægtskive m. Håndtag 5kg 

Pris: 2.999 kr.    4.999 kr.

4. Odin Curl & Odin Super Curl Vægtstang

Med dette vægtstangssæt får du to forskellige vægtstænger fra Odin.

Den ene er en normal curl stang, og den anden er en super curl stang, som er mere bølget.

Produktdetaljer:

  • 1 x Odin Curl Vægtstang 120 cm, 30mm
  • 1 x Odin Super Curl Vægtstang 120 cm, 30mm

Obs: Vægtskiver skal købes seperat

Pris: 823,75 kr.

5. Odin Olympic Bumper Plates Vægtstangssæt 220kg

Med dette vægtstangssæt får du alt hvad du har brug for. Du får nemlig en OL vægtstang med en længde på 220 cm og en nubret overfalde, så dine hænder ikke glider i din træning. Til sættet medfølger:

  • 1 x Odin Olympic Vægtstang 220cm
  • 1 x Odin OL 50mm JawLock Lås (2 stk.)
  • Vægtskriver: 4 x 20 kg, 2 x 15 kg, 6 x 10 kg, 6 x 5 kg

Pris: 7.099 kr.    13.999 kr.

Dette bodypump sæt fra Odin vejer samlet 20 kg, og har en diameter på 30 mm.

Sættet er perfekt til hjemmetræning eller holdtræning i dit lokale fitnesscenter. Der er håndtag på vægtskriverne, hvilket vil sige at de også kan brugs uden vægtstangen. Sættet indeholder:

  • 1 x Vægtstang 
  • 2 x Fjederspænder
  • 2 x 5kg skiver
  • 2 x 2,5kg skiver
  • ​​​​​​​2 x 1,25kg skiver

Pris: 998 kr.    1.499 kr.

7. Reebok Rep Set DELTA Pump Set

Dette set fra Reebok er fremstillet i meget høj kvalitet, og vejer samlet set 20 kg. Sættet indeholder:

  • Rep bar vægtstang 2,5kg
  • Vægtskiver: 2 x 5 kg, 2 x 2,5 kg, 2 x 1,25 kg

Pris: 1.999 kr.    2.500 kr.

8. Thor Fitness Hex Vægtstang

Denne hex vægtstang fra Thor Fitness har en vægt på 20 kg, og er 140 cm lang.

En hex vægtstang er specifikt fremstillet til dødløft og lignende øvelser, og dens form med de seks kanter sikre en stabil balance gennem hele løftet.

Grebsdiameteren er 25 mm, og der er 55 cm mellem de to greb.

1.999 kr.    2.500 kr.

Vægtstangssæt bedst i test

Odin PRO TPU OL Vægtsæt 128kg regerer suverænt som det ultimative bedst i test-valg i vores omfattende gennemgang af vægtstangssæt. Dets imponerende kvalitet, alsidighed og design har solidt placeret det som den uomtvistelige favorit for enhver, der stræber efter det bedste inden for vægttræning.

I vores nøje evaluering af vægtstangssæt var det klart, at Odin PRO TPU OL Vægtsæt 128kg ikke blot opfylder, men overgår forventningerne. Dette sæt er skabt med fokus på holdbarhed og præcision, hvilket gør det ideelt til både professionel brug og hjemmetræning. De skivebelagte vægtskiver og den slidstærke vægtstang garanterer langvarig brug uden kompromis.

Odin PRO TPU OL Vægtsæt 128kg er ikke kun bedst i test på grund af sin exceptionelle konstruktion, men også på grund af sin alsidighed. Med en imponerende samlet vægt på 128 kg åbner dette sæt døren for intens og varieret styrketræning, der kan tilpasses alle niveauer.

Vi gentager det gerne: Odin PRO TPU OL Vægtsæt 128kg er ikke bare et vægtstangssæt; det er bedst i test. Dets overlegne kvalitet, alsidighed og design gør det til det oplagte valg for enhver, der stræber efter det bedste inden for vægttræning. Lad ikke dine træningsmål kompromitteres – vælg bedst i test. Vælg Odin PRO TPU OL Vægtsæt 128kg og oplev den markante forskel, der gør det til den suveræne bedst i test-vinder.

Hvad er et vægtstangssæt?

Et vægtstangssæt er et af de mest populære træningsredskaber, og du kender dem formentligt fra dit lokale fitnesscenter. Et vægtstangssæt består af en vægtstang samt vægtskiver, som kan tilføjes for at øge belastningen, hvorfor et vægtstangssæt oftest bruges til at træne de store muskelgrupper, da man kan tilføje stor belastning på vægtstangen. Som nævnt i indledningen er et vægtstangssæt nemt at bruge, og derfor henvender det sig både til øvede og nybegyndere.

Vægtstangssæt er blevet brugt siden 1900-tallet, hvorfor de også er blevet udviklet meget med tiden. Derfor findes der mange forskellige typer af vægtstænger i dag, og du bør derfor gøre op med dig selv hvad dine behov er inden du vælger. Der findes blandt andet det der hedder en olympic vægtstang, som er den du typisk ser på squat racks. Disse bliver oftest brugt til squats, dødløft og bænkpres, da de kan holde til en høj belastning, og vejer typisk mellem 15-20 kilo uden vægtskiver.

Udover en olympic vægtstang findes der en EZ curl stang. En EZ curl stang adskiller sig fra olympic vægtstangen ved, at den er kortere, og vejer derfor også mindre, typisk op til 10 kilo. Derudover er grebet på stangen bølgeformet, hvorfor den egner sig særligt godt til at træne både biceps og triceps. Grundet dens mindre størrelse end olympic vægtstangen kan den ikke holde til lige så meget belastning, og derfor bruges EZ curl stangen oftest ikke til de tunge løft såsom dødløft.

Sidst men ikke mindst er der det der hedder et bodypump sæt, som er en lettere vægtstang – oftest omkring 6 kilo. Derfor er den også særligt velegnet til holdtræninger, da den blandt andet kan bruges til udholdenheds- eller intervaltræning.

Overordnet set er det altså en god ide at bruge et vægtstangssæt i træningen, eftersom du blandt andet har mulighed for at lave nogle tunge løft, såsom dødløft, hvor du træner flere muskelgrupper på en gang. Ved dødløft træner du nemlig både lår, ryg, arme og skulder, og derfor er et vægtstangssæt perfekt til at træne flere muskelgrupper på en gang, og på den måde kan du også spare en masse tid, eftersom du ikke behøves at lave en masse forskellige øvelser, hvor du isolere en enkelt muskelgruppe.

Hvorfor købe et vægtstangssæt?

Der er mange forskellige grunde til, at du bør anskaffe et vægtstangssæt til dit hjemmefitness. Først og fremmest er det en billig løsning i forhold til mange andre alternativer. Derudover er du også sikker på, at når du køber et vægtstangssæt, så er det noget der holder i lang tid. Årsagen til dette er, at man ikke rigtigt kan slide et vægtstangssæt op, da det er lavet af meget robuste materialer.

Derudover er et vægtstangssæt et meget alsidigt træningsredskab, eftersom du kan træne mange forskellige muskelgrupper på samme tid. På den måde kan du som tidligere nævnt også spare noget tid, da du ikke behøver at lave isolationsøvelser til de enkelte muskelgrupper. For at træne flere muskelgrupper på samme tid skal du lave de store compound løft, herunder dødløft, hvor du får mulighed for at træne både for- og baglår, ryg, arme og skulder.

Udover at være alsidig er en af fordelene ved et vægtstangssæt, at det ikke fylder særligt meget, og derfor er det nemt at opbevare i hjemmet, samt gemme det af vejen når man ikke bruger det. Derfor er det et ideelt træningsredskab til hjemmet. Hvis du lider af pladsmangel, er et vægtstangssæt derfor noget du bør overveje at investere i.

Hvis du ønsker at øge din muskelmasse, kan det ligeledes anbefales, at du erhverver dig et vægtstangssæt. Med et vægtstangssæt kan du opbygge din muskelmasse ved at udøve nogle af de mest populære øvelser. Hvis du kombinerer dit vægtstangssæt med et squat rack og en justerbar træningsbænk kan du blandt andet lave squat, bænkpres og dødløft, så det kan du med fordel overveje. I takt med at du bliver stærkere er det let at tilføje belastning til vægtstangen i form af vægtskriver, og derfor er et vægtstangssæt ideelt, hvis du ønsker at øge din muskelmasse. Derudover bør du overveje, at anskaffe et fitnessgulv, for ikke at beskadige dit gulv.

Det er vigtigt at påpege, at du ikke kun øger din muskelmasse ved at bruge et vægtstangssæt, men også din udholdenhed. En træning hvor du løfter tungt og hårdt kan give lige så godt som en tur på spinningcykel, og derfor forbedre du ligeledes din kondition ved at bruge et vægtstangssæt.

Hvis du er nybegynder, kan det godt være svært at vælge træningsudstyr, da man kan være nervøs for, om udstyret er indviklet at bruge. Med et vægtstangssæt behøver du ikke at bekymre dig om dette, eftersom det er utroligt nemt at bruge, og kan derfor benyttes af både nybegyndere og øvede. Hvis du er nybegynder, og mangler inspiration til øvelser med en vægtstang kan du med fordel se videoen nedenfor. I videoen benytter hun en olympic vægtstang.

Video hentet fra Youtube af Caroline Girvan

Hvilket vægtstangssæt skal jeg vælge?

Det kan være svært at svare på, hvilket vægtstangssæt du skal vælge, eftersom udbuddet på markedet er meget stort. Først og fremmest bør du gøre op med dig selv, hvad dit behov er, samt hvilken type af træning du ønsker at bruge vægtstangen til.

I forhold til typer af træning kan blandt andet nævnes almindelig styrketræning, vægtløftning og olympisk løft, og dit valg af vægtstangssæt afhænger af hvilken type træning du ønsker. Dertil bør du overveje, om du kan nøjes med en enkelt bar, eller om du eksempelvis både skal have en olympic bar til de tunge løft, og en curl bar til at træne biceps og triceps.

Når du har bestemt dig for hvilke(n) bar(s) du ønsker til du træning bør du se på dit budget, og gøre op med dig selv hvor mange penge du vil bruge på det. Her er det vigtigt at nævne, at hvis din vægtstang blot er til dit hjemmefitness er der ingen grund til, at du går ud og køber den dyreste vægtstang, som de har i dit lokale fitnesscenter. Det er ikke svært at finde en billig vægtstang, som gør den del skal. Se eventuelt dem som vi har udvalgt længere oppe, som er udvalgt ud fra pris og kvalitet.

Vægtstangssæt vs. Håndvægte

Det kan være svært at sige, om det bedst kan svare sig at købe håndvægte eller et vægtstangssæt, da det afhænger af, hvad du skal bruge det til. Det er klart, at et vægtstangssæt tillader højere belastning end en håndvægt, og hvis du derfor gerne vil løfte tungt, bør du gå efter et vægtstangssæt.

Derudover er håndvægte oftest et dyrere alternativ, eftersom de fleste håndvægte ikke kan tilpasses i forhold til belastning, men kommer i stedet med en bestemt vægt, f.eks. 14 kilo. Ønsker du derfor at lave mange forskellige øvelser med forskellig belastning kræver det, at du har mange forskellige håndvægte. Derfor fylder de også ret meget, hvis du ønsker at have mulighed for at variere belastningen, hvilket igen taler for at købe et vægtstangssæt, som let kan justeres med antallet af vægtskiver. Ovenstående kan dog løses ved at købe justerbare håndvægte. Se justerbare håndvægte her.

I virkeligheden bør man kombinere både håndvægte og vægtstangssæt, hvis man ønsker den mest mulige optimale træning med størst mulighed alsidighed. Dog kræver det at du har pladsen til det samt budgettet. I den forbindelse er det vigtigt at nævne, at du sagtens kan nøjes med et vægtstangssæt.

Typer af vægtstangssæt

Som nævnt findes der flere forskellige typer af vægtstangssæt, og dem vil vi forsøge at gennemgå her. Inden du køber et vægtstangssæt, er det nemlig vigtigt, at du gør op med dig selv om hvilket vægtstangssæt du ønsker. Dette valg bør træffes på baggrund af dine behov, måden du træner på samt dit budget. Derfor kan du nedenfor se en oversigt over de forskellige typer af vægtstænger, som findes på markedet, og derved forhåbentligt blive klogere på hvilken vægtstang der passer til dig.

Olympisk vægtstangssæt

En olympisk vægtstang er typisk dem som ses til konkurrencer med clean and jerk og olympiske løft snatch. Den store model af denne stang, altså herremodellen, vejer 20 kg med en diameter på 50 mm til skiverne. Det som blandt andet adskiller denne stang fra en powerlifting vægtstang er, at den har det der kaldes et “whip”, altså en fleksibel stang. Dette “whip” gør også, at stangen kan give sig, hvilket man kan udnytte i sit løft.

Powerlifting vægtstangssæt

Denne type vægtstang er den mest brugte i fitnesscentrene. Oftest har en powerlifting vægtstang en større diameter end en olympisk vægtstang, og kan derfor klare større belastning. Derfor er denne et godt køb til både et fitnesscenter eller din hjemmefitness.

Hex bar vægtstangssæt

Denne type af vægtstang ses ofte i fitnesscentre, og er et godt alternativ til den normale lige stang, da vægten fordeles ud på hele kroppen, og ikke foran som kan sætte pres på din rygsøjle. Det er vigtigt at nævne, at denne type vægtstang er fed at have til dit homegym, men er ikke et “must have”. Du skal derfor købe en Hex bar hvis du ønsker mere variation i din træning.

Vægtstang med fast belastning

Denne type vægtstang ses også ofte i det lokale fitnesscenter. Denne vægtstang har en fast belastning, og det er altså derfor ikke muligt at regulere vægten på den. En vægtstang med fast belastning bliver oftest brugt til holdtræninger eller til træning af biceps, hvor der ikke er behov for at bruge de almindelige vægtstænger. Denne type vægtstang er også kortere, og derfor er den nemmere at håndtere.

EZ curl vægtstangssæt

Denne type af vægtstang har du højest sandsynligt også set i det lokale fitnesscenter, og den er perfekt til træning af biceps og triceps. Stangen er kortere end en almindelig vægtstang, hvilket gør at vægtfordelingen er mere stabiliseret, og den er derfor lettere at arbejde med. Vægtstangen er skånsom mod dine håndled, eftersom den bølgede form gør, at du kan tage præcis det greb du ønsker. Denne type af vægtstang er oplagt, hvis du ikke eksempelvis ikke har håndvægte derhjemme.

Faktorer du bør overveje inden du køber et vægtstangssæt

Inden du køber et vægtstangssæt er der en række faktorer du bør overveje. Du bør blandt andet overveje størrelsen på vægtstangssættet, prisen og designet.

Størrelse

Vægtstænger kan fås i forskellige størrelser, og det er derfor vigtigt, at du gør op med dig selv om hvor stor den skal være. Vægtstænger er oftest inddelt i henholdsvis herre og dame, hvor herrernes stang typisk vejer 20 kg og er 2,2 meter lang, mens en kvindernes stang typisk vejer 15 kg og er 2,01 meter lang. Vægtstængerne kan også fås i lettere versioner end kvindernes, hvis man ønsker dette.

Det er vigtigt, at man finder en stang som passer i størrelsen. Årsagen til dette er, at det kan være en udfordring hvis man køber en stang som er for stor til en. Hvis ens træning primært består af styrketræning vil det være essentielt, at finde en stang som passer til ens vægt og størrelse. Hvis du omvendt skal bruge stangen til aerobic kan du med fordel overveje at købe en bodypump bar, da den vejer mindre og er kortere, og derfor passer den bedre til denne type af træning.

Pris

Det næste du bør overveje inden du køber et vægtstangssæt er selvfølgelig prisen på det. Dit budget spiller selvfølgelig en vigtig rolle i forhold til hvor god en vægtstang du kan få. Det skal dog nævnes, at du sagtens kan få en god vægtstang selvom dit budget ikke er særligt stort, men så kommer du til at gå på kompromis med finishen.

Prisen på en vægtstang svinger typisk mellem 400 kr. til 5.000 kr., og derfor kan man sagtens anskaffe sig en vægtstang til en pris hvor de fleste kan være med.

Design

Som tidligere gennemgået er der forskellige typer af vægtstænger, og hvilken du skal vælge afhænger af hvad du skal bruge den til. Nogle vægtstænger er designet således, at de kun har en fast belastning, som typisk bruges til at træne biceps eller triceps, mens en powerlifting vægtstang bruges til de tunge løft. Derfor er valg af design vigtigt når du skal købe et vægtstangssæt, da der er mange forskellige muligheder afhængigt af hvad du skal bruge den til.

3 gode råd til vægtstangssæt

Råd 1: Hvor tung skal stangen være?

Det første råd er, at du skal overveje hvor tung vægtstangen skal være. Hvis du vælger en for tung vægtstang kan det være en udfordring at træne optimalt. Hvis du er vant til at træne kan du med fordel overveje at købe en herre stang på 20 kg, men er du ikke vant til at træne kan du overveje, om du bør købe en kvinde stang på 15 kg, eller eksempelvis en bodypump stang på 6-10 kg.

Råd 2: Lad være med at løfte tungere end du kan

Når man anvender vægtstænger har nogen en tendens til, at de vil smide en masse vægtskiver på, for at styrke egoet. Du bør dog i starten holde igen med vægten. Du bør starte med at lære hvordan øvelserne laves rigtigt, inden du begynder at løfte tungt. Først når du føler dig komfortabel i den øvelse du laver kan du begynde at øge belastningen.

Råd 3: Brug kalk hvis du sveder meget

Det tredje og sidste råd er, at hvis du har problemer med at få et fast greb grundet svedige håndflader kan du med fordel overveje at bruge kalk i din træning. Kalk kan både købes i flydende form eller som en blok. Du skal dog være opmærksom på, at nogle fitnesscentre ikke tillader kalk i blokform, men er det til hjemmetræning er det selvfølgelig underordnet.

Ofte stillede spørgsmål om vægtstangssæt

Hvilket vægtstangssæt skal jeg vælge?

Det kommer meget an på, hvad du skal bruge det til. Hvis du skal bruge det til tunge løft såsom dødløft, kan du med fordel vælge en powerlifting vægtstang. Skal den bruges til aerobic kan du med fordel vælge en bodypump bar.

Hvad bør jeg overveje, inden jeg køber et vægtstangssæt?

Inden du køber et vægtstangssæt bør du blandt andet overveje størrelsen på det, eftersom vægtstænger kommer i mange forskellige størrelser. Derudover bør du overveje hvilket design du ønsker, samt prisen på stangen.

Hvorfor købe et vægtstangssæt?

Du bør købe et vægtstangssæt, da du får mulighed for at træne hele overkroppen, uden at skulle bruge store maskiner. Derudover kan et vægtstangssæt bruges til mange forskellige øvelser, og det er derfor et meget alsidigt træningsredskab.

 Relaterede artikler

Om fitnessboom.dk

Hos fitnessboom.dk kan du finde information om forskellige produkter indenfor styrketræning og motion, og derved få hjælp til at vælge de produkter, som dækker dine behov.

Sitemap

Kontaktoplysninger

Mail: frederik.affiliate@hotmail.com

Adresse: Jyllandsgade 16, 1. 8 9000 Aalborg

CVR: 43275690